Over ons

Achtergrond

De Malta Tourism Authority (MTA) is formeel opgericht door de Malta Travel and Tourism Service Act (1999). Deze definieert haar rol uit te breiden met meer dan alleen internationale marketing maar zich ook te richten op een binnenlandse, motiverende, coördinerende en regulerende rol. De wet versterkt de publieke en private samenwerking in het toerisme door een grotere en meer directe deelname van de private sector in de nationale planning en ontwikkeling van de industrie.

Missie en visie

De missie van de Malta Tourism Authority is om het economische en sociale leven van het toerisme te bevorderen in het nationaal belang, door samen te werken met alle belanghebbenden om een duurzame industrie te ontwikkelen voor de huidige en toekomstige generaties.

Onze visie is om een gezonde, duurzame en rechtvaardige toeristische sector voor de Maltese eilanden te bereiken, het aantrekken van een regelmatige instroom van kwalitatatieve bezoekers het hele jaar door van diverse landen en tegelijkertijd ervoor zorgen dat degenen die voor onze bestemming kiezen worden behandeld met professionaliteit en zorg.

Bedrijfswaarden

De kernwaarden van onze visie en missie, zijn die van de kwaliteit in alles wat we doen, authenticiteit bij de presentatie van het ware karakter van onze bestemming, samenwerking met lokale en buitenlandse stakeholders, en leiderschap in het verzorgen van begeleiding en inspiratie voor degenen die in de toeristische sector werken.

Doelstellingen

De Malta Tourism Authority (MTA) heeft een gevarieerde rol, maar een die in wezen  bestaat uit het creëren en het bevorderen van relaties. De MTA is de regulator en motivator binnen de toeristische sector, haar zakenpartner, de promotor van het merkbekendheid van de eilanden, en is hier om zinvolle samenwerkingen met alle toeristische stakeholders te vormen, te onderhouden en beheren. In de eerste plaats betekent dit het aantrekken van bezoekers naar de eilanden, maar ook nauw samen te werken met de partners uit de private sector. Belangrijk is dat de MTA er ook is om de human resources binnen de industrie te helpen versterken, en dat de hoogste normen en de kwaliteit van het ‘toeristisch product” te waarborgen, en de betrekkingen met de lokale en internationale media te bevorderen.

Onze taken

De Malta Tourism Authority dient voor :

  • Het promoten en bevorderen van Malta als toeristische bestemming.
  • Het adviseren van de regering op het gebied van toerisme activiteiten en licenties in het kader van de wetgeving.
  • Het bijdragen in de verbetering van de kwaliteit van de human resources in de toeristische sector.
  • Het adviseren van de regering over de planning en de ontwikkeling van de toeristische sector, alsmede over de infrastructuur ter ondersteuning van de industrie.
  • Het bijdragen en adviseren over alle toerisme gerelateerde onderwerpen en het initiëren van activiteiten, evenementen en projecten om deze rol te vervullen.

Voorwaarden en vergunningen

De missie van de Malta Tourism Authority omvat het afgeven van vergunningen en het monitoren en controleren van:

  • Accommodaties en cateraars;
  • Reisbureaus, reisagenten voor het inkomend toerisme en destination management companies;
  • Bedrijven die excursies organiseren; en
  • Gidsen

Als u opmerkingen hebt ten aanzien van de toeristische dienstverlening, die u graag wilt doorgeven, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Klantenservice

E-mail: [email protected]
Tel: 356 22915445
Gratis nummer: 356 80072230*
Website: http://www.mta.com.mt 

*Deze dienst is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00-12.30 uur en van 13.15-17.00 uur.